Klantervaringen

Lees hier ervaringen van klanten die ik in mijn praktijk mocht helpen bij hun gezondheidsvraagstuk.

Regelmatig buikpijn

Al jaren heb ik veel last van buikpijn gehad, wat uitliep op twee keer een maagzweer. Ik kon weinig/bepaald eten niet goed verdragen en terugkerende buikpijnen. Na diverse doktersbezoeken/ziekenhuis hoorde ik via via van Janny Dons: orthomoleculair therapeut. Uiteindelijk is er slechts één consult, een heel prettig uitgebreid gesprek nodig geweest om de problemen op te lossen. Ze keek heel breed en er werden veel aspecten meegenomen. Ze gaat echt naar de basis en de oorzaak achter de pijn. Diezelfde avond nog kreeg ik een mail met een advies en voedingsschema. Dat heeft ertoe geleid dat er binnen een aantal weken lichamelijk een megagrote verbetering was! En dat gaat tot op de dag van vandaag goed. Ik ben Janny erg dankbaar voor haar tijd en goede adviezen. Als ik dit eerder had geweten had het me ontzettend veel buikpijn bespaard!

Darmontstekingen

In het afgelopen jaar heb ik helaas te kampen gehad met flinke darmontstekingen. Na behandeling in het ziekenhuis sloeg het voorgeschreven medicijn onvoldoende aan. Ik voelde mij hierdoor weinig energiek als gevolg van verslechterde bloedwaarden. Een collega vertelde mij over orthomoleculair therapeut Janny Dons. De eerste kennismaking was gelijk prettig. Janny is een echt mensenmens. Behandeling zag erop toe dat niet de symptomen aangepakt moeten worden maar juist de oorzaak. Hierbij is een gezond voedingsadvies en suppletie (o.b.v. maatwerk) hét medicijn. Mijn bloedwaarden verbeterden na behandeling. Hierdoor was ik snel in remissie en in staat om mijn dagelijkse werk en routine op te pakken. Het voedingsadvies heb ik omgezet in een way of live, dankbaar!

Diagnose Lyme

Na meer dan 10 jaar gezondheidsklachten, is er via Janny de diagnose ziekte van Lyme gesteld. Na een zoektocht langs ziekenhuizen, veel behandelaars was het enige wat mij verteld werd: 'Je moet er maar mee leren leven'. Voor mijn gevoel moest er iets zijn, maar nooit werd een diagnose gesteld. Nadat ik een consult bij Janny heb ik ingepland, heb ik bloed geprikt en daar is de diagnose Lyme uitgekomen. Dit verklaart de gezondheidsklachten van de afgelopen 10 jaar, die veel invloed op mijn leven en werk hebben gehad en nog hebben. Op korte termijn hoop ik samen met Janny een traject op te starten om de ziekte van Lyme te bestrijden. Janny kenmerkt zich door enthousiasme voor haar vak, ze is deskundig, en doelgericht. Ze denkt in mogelijkheden en kansen. Mede dankzij Janny kan ik na jaren van lichamelijke klachten en onzekerheden doelgericht werken aan mijn gezondheid. Mocht je ook met onverklaarbare klachten lopen, of wil je preventief je gezondheid laten checken, dan kan ik de Gezonde Voeding Praktijk van harte aanbevelen!

Stap naar gezonder voelen "zijn"

Dankzij mijn kapster bij Janny terecht gekomen. Ik was onzeker over mijzelf, zat niet goed in mijn vel, veel te zwaar en psoriasis. Goed gesprek met Janny, meting voor de verschillende waardes en goed advies met wat ik voorlopig beter niet kon eten en aanvullende voedingssupplementen. Na 2 maanden terug komen, yeah ik ben een ander mens geworden, 8 kg afgevallen, meer energie, beter slapen en meer zelfvertrouwen. Nu na 3 maanden weer terug, inmiddels totaal 12 kg afgevallen, zit super in mijn vel, straal dat ook uit. Anderen vinden dat ik er goed uit zie. Ik heb mijn kapster al bedankt voor haar tip en Janny zonder jou had ik nu een zware burn out gehad. Een super tevreden vrouw die de wereld weer aan kan.

Buikpijn, depressief en eczeem

Na vele jaren hevige buikpijn aanvallen en vermoedens van tarwe overgevoeligheid, slecht slapen, depressieve klachten, ruim een jaar geleden via huisarts bij Janny terecht gekomen. Duidelijke uitleg gekregen hoe spijsvertering werkt. En testen gedaan, waar uitkwam wat mijn tekorten in de voeding waren en welke voeding te vermijden. Nu bijna geen buikpijn meer, eczeem van meer dan 40 jaar verdwenen! En depressieve klachten ook over! De artsen staan iets te snel klaar met hun diagnose: pds. Maar dit vond ik slechts een symptoom, waar je wat aan moet kunnen doen. En zie hier, het resultaat; ben er heel blij mee!

(Chronische) Vermoeidheid & Concentratieproblematiek

Sinds de middelbare school ervaar ik enorme vermoeidheidsklachten. Het is een bekend probleem onder jongeren en op dat moment hoor je dat je er mee moet leren leven. Ik ben een 20 jarige HBO student en na mijn corona besmetting in 2022 zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik hield er concentratieproblemen en extreme vermoeidheidsklachten aan over. Ik kon het dagelijkse leven niet meer volhouden, verschillende behandelingen geprobeerd zoals fysiotherapie en ergotherapie. Maar deze behandelingen hadden bij mij alleen een negatief effect. In maart 2023 kreeg ik de tip om contact te zoeken met Janny Dons. Sindsdien heb ik mijn leefstijl radicaal omgegooid. Koolhydraatarm eten en aanvullende voedingssupplementen hebben ervoor gezorgd dat ik nu zonder extreme vermoeidheidsklachten door het leven ga. Tijdens mijn studie ervaar ik dat ik mijzelf weer beter kan concentreren. Janny kijkt wat jouw lichaam nodig heeft om te herstellen. Het eten is de basis om je lichaam tot rust te laten komen. De voedingssupplementen zijn een aanvulling om je tekorten op te vullen. Dit is dus een voorbeeld hoe het anders kan, je hoeft er niet mee te leren leven. (Chronische) Vermoeidheid is niet normaal op jongere leeftijd. In oktober 2023 kan ik gelukkig zeggen dat ik weer mijzelf ben. Heel erg blij en dankbaar met het resultaat.

Huiduitslag en Jeuk

Zo'n 3 jaar geleden kreeg ik opeens huiduitslag zodra ik ging bewegen en warm werd. Ik kreeg dan verdikte rode plekken over mijn hele lijf en dat jeukte vreselijk. Een aantal keren stuurde ik een foto van de huiduitslag naar die huisarts, die zei dat het bij mij hoorde en dat ik er mee moest leven. Via, via kwam ik in contact met Janny Dons. Tijdens het eerste consult al durfde ze wel een voorzichtige conclusie te trekken. Ik kreeg een voedingsadvies en ondersteunende suppletie voor een eerste Quick win. Vervolgens ging Janny samen verder met mij zoeken naar de onderliggende oorzaak(en). Dit ging verder dan alleen lichamelijk problemen. We kwamen mentale energie tegen als niet echt lekker in het vel zitten en onvoldoende inspiratie uit mijn baan kunnen halen en zo sudderde het dagelijks voort. Na wat verschillende testen bij Janny kreeg ik het advies om een beroepstest te gaan doen. Daar kwam iets anders uit dan ik had verwacht. Wel heb ik de uitslag van de test gevolgd en ben ik veranderd van baan. Gaandeweg ging het op alle vlak steeds beter met mij. Blij ben ik met de inzichten die ik heb gekregen en natuurlijk dat ik mijn energie weer terug gevonden heb.

Vermoeidheid en koude zere benen

Vorig jaar kwam ik bij Gezonde Voeding Praktijk terecht wegens bloedruk problemen en vermoeidheidsklachten gepaard gaande met heel koude | gevoelloze benen. Janny deed met mij de intake inclusief een meting. Hieruit bleek dat ik waarschijnlijk ook problemen met de bloeddoorstroming had. Ik had ook al jaren lang last van koude onderbenen, hierdoor sliep ik s' nachts meestal met sokken aan. Na de intake heb ik van Janny een voedingsadvies ontvangen waaronder leren eten zonder pakjes en zakjes en meer water gaan drinken. Door alle dingen te samen als het voedingsadvies, de suppletie en leefstijl veranderingen ben ik in heel korte tijd een totaal ander mens geworden. Hiervoor ben ik Janny erg dankbaar.