Klantervaringen

Lees hier ervaringen van klanten die ik in mijn praktijk mocht helpen bij hun gezondheidsvraagstuk.

Regelmatig buikpijn

Al jaren heb ik veel last van buikpijn gehad, wat uitliep op twee keer een maagzweer. Ik kon weinig/bepaald eten niet goed verdragen en terugkerende buikpijnen. Na diverse doktersbezoeken/ziekenhuis hoorde ik via via van Janny Dons: orthomoleculair therapeut. Uiteindelijk is er slechts één consult, een heel prettig uitgebreid gesprek nodig geweest om de problemen op te lossen. Ze keek heel breed en er werden veel aspecten meegenomen. Ze gaat echt naar de basis en de oorzaak achter de pijn. Diezelfde avond nog kreeg ik een mail met een advies en voedingsschema. Dat heeft ertoe geleid dat er binnen een aantal weken lichamelijk een megagrote verbetering was! En dat gaat tot op de dag van vandaag goed. Ik ben Janny erg dankbaar voor haar tijd en goede adviezen. Als ik dit eerder had geweten had het me ontzettend veel buikpijn bespaard!

Darmontstekingen

In het afgelopen jaar heb ik helaas te kampen gehad met flinke darmontstekingen. Na behandeling in het ziekenhuis sloeg het voorgeschreven medicijn onvoldoende aan. Ik voelde mij hierdoor weinig energiek als gevolg van verslechterde bloedwaarden. Een collega vertelde mij over orthomoleculair therapeut Janny Dons. De eerste kennismaking was gelijk prettig. Janny is een echt mensenmens. Behandeling zag erop toe dat niet de symptomen aangepakt moeten worden maar juist de oorzaak. Hierbij is een gezond voedingsadvies en suppletie (o.b.v. maatwerk) hét medicijn. Mijn bloedwaarden verbeterden na behandeling. Hierdoor was ik snel in remissie en in staat om mijn dagelijkse werk en routine op te pakken. Het voedingsadvies heb ik omgezet in een way of live, dankbaar!

Diagnose Lyme

Na meer dan 10 jaar gezondheidsklachten, is er via Janny de diagnose ziekte van Lyme gesteld. Na een zoektocht langs ziekenhuizen, veel behandelaars was het enige wat mij verteld werd: 'Je moet er maar mee leren leven'. Voor mijn gevoel moest er iets zijn, maar nooit werd een diagnose gesteld. Nadat ik een consult bij Janny heb ik ingepland, heb ik bloed geprikt en daar is de diagnose Lyme uitgekomen. Dit verklaart de gezondheidsklachten van de afgelopen 10 jaar, die veel invloed op mijn leven en werk hebben gehad en nog hebben. Op korte termijn hoop ik samen met Janny een traject op te starten om de ziekte van Lyme te bestrijden. Janny kenmerkt zich door enthousiasme voor haar vak, ze is deskundig, en doelgericht. Ze denkt in mogelijkheden en kansen. Mede dankzij Janny kan ik na jaren van lichamelijke klachten en onzekerheden doelgericht werken aan mijn gezondheid. Mocht je ook met onverklaarbare klachten lopen, of wil je preventief je gezondheid laten checken, dan kan ik de Gezonde Voeding Praktijk van harte aanbevelen!

Stap naar gezonder voelen "zijn"

Dankzij mijn kapster bij Janny terecht gekomen. Ik was onzeker over mijzelf, zat niet goed in mijn vel, veel te zwaar en psoriasis. Goed gesprek met Janny, meting voor de verschillende waardes en goed advies met wat ik voorlopig beter niet kon eten en aanvullende voedingssupplementen. Na 2 maanden terug komen, yeah ik ben een ander mens geworden, 8 kg afgevallen, meer energie, beter slapen en meer zelfvertrouwen. Nu na 3 maanden weer terug, inmiddels totaal 12 kg afgevallen, zit super in mijn vel, straal dat ook uit. Anderen vinden dat ik er goed uit zie. Ik heb mijn kapster al bedankt voor haar tip en Janny zonder jou had ik nu een zware burn out gehad. Een super tevreden vrouw die de wereld weer aan kan.

Buikpijn, depressief en eczeem

Na vele jaren hevige buikpijn aanvallen en vermoedens van tarwe overgevoeligheid, slecht slapen, depressieve klachten, ruim een jaar geleden via huisarts bij Janny terecht gekomen. Duidelijke uitleg gekregen hoe spijsvertering werkt. En testen gedaan, waar uitkwam wat mijn tekorten in de voeding waren en welke voeding te vermijden. Nu bijna geen buikpijn meer, eczeem van meer dan 40 jaar verdwenen! En depressieve klachten ook over! De artsen staan iets te snel klaar met hun diagnose: pds. Maar dit vond ik slechts een symptoom, waar je wat aan moet kunnen doen. En zie hier, het resultaat; ben er heel blij mee!