KooKworkshops

In de moderne maatschappij is het niet altijd eenvoudig om gezond te eten. In je eigen keuken heb jij de regie. Om je letterlijk en figuurlijk van gezonde voeding te laten proeven, zijn er verschillende workshops te volgen. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee en een gezonde lekkernij.

In gezamenlijk overleg is van alles mogelijk. Bijvoorbeeld een workshop op locatie of een workshop voor een groep mensen die je zelf hebt samengesteld zoals een vriendenclub of groepje collega’s. Heb je hiervoor belangstelling neem dan contact met mij op zodat we samen kunnen kijken of we de vraag kunnen uitvoeren.

De workshops omvatten ieder een theorie- en praktijkgedeelte. In het theoretische gedeelte gaat de aandacht naar het wat en waarom, in het praktische gedeelte gaat de aandacht naar het hoe en gaan we samen aan de slag. Na afloop krijg je de belangrijkste theoretische kennis als naslagwerk mee naar huis en ook de recepten van de gerechten die we hebben gemaakt. Zo stel je zelf het begin van je gezonde-recepten-boekje samen.

Onderstaand volgt een opsomming van de diverse workshops waar je je voor kunt aanmelden:

*De genoemde prijzen zijn inclusief btw en inclusief de voor de workshop benodigde ingrediënten. Na opgaaf krijg je een factuur die uiterlijk 7 dagen voor deelname betaald dient te worden.
Gezonde KooKworkshops – Basis

Na het volgen van deze 3 workshops weet je wat gezonde voeding is en hoe je daar in grote mate je eigen gezondheid mee kan beïnvloeden. Je leert hoe je eenvoudig gezonder kunt koken zonder dat je hele keukenkast op de schop moet en je hele gezin op tilt slaat. Tijdens elke workshop maken we een maaltijd die we natuurlijk gezellig samen opeten.

Basis orthomoleculaire voeding
3  workshops van 4 uur per keer
Dinsdagavond 17.30 – 21.30 uur
€ 172,50 voor 3 workshops*

 • Goed en Gezond Koken

  In deze reeks van 3 workshops heeft iedere avond zijn eigen specifieke thema: De 1ste keer staat het gebruik van eiwitten, vetten en koolhydraten in de spotlihts. Hoeveel en welke van deze voedingsstoffen juist goed of wellicht minder goed voor je. De 2de keer spreken we over vitaminen en mineralen, waarom deze stoffen zo belangrijk zijn en hoe je ze voldoende kunt eten. De 3de keer is specifiek om voedingsmiddelen te bespreken die heden ten dage steeds zo ter discussie staan zoals b.v. brood en zuivel. Is het nu trend of echt minder goed voor je gezondheid.

  Binnenkort zullen de data voor 2023 bekend worden

  aanmelden

Gezonde KooKworkshops - basis

Gezonde KooKworkshops – Thema

2,5 uur per workshop, eenmalig
Dinsdagavond 18.30 – 21.00 uur
€ 47,50 per workshop*

 • Gezonde hapjes maken

  Je bent zo gewend aan dezelfde hapjes voor de gezellig avond met visite. Niet zo gemakkelijk om die gewoonten te veranderen. Minder ingewikkeld dan je wellicht denkt. In deze workshop gaan we voornamelijk praktisch aan de slag zodat je echt wat do’s mee krijgt naar huis.

  Binnenkort zullen de data voor 2023 bekend worden

  aanmelden

Gezonde KooKworkshops - Thema

 • Zorgen voor de darmbacteriën met fermenteren

  Fermenteren is de oudste vorm van conserveren. Vroeger was fermenteren pure noodzaak om voedsel langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig is het hip en trendy omdat er steeds meer aandacht komt voor het belang van een gezonde darm en darmflora. Niets is daarvoor gezonder dan gefermenteerd voedsel. Bij fermenteren van voedsel denken wij gelijk aan zuurkool, maar je kunt ook heel veel andere groenten fermenteren. In de workshop leer je verschillende vormen van fermenteren die allemaal praktisch goed uitvoerbaar zijn. Na afloop weet je over de gunstige effecten van gefermenteerde voedingsmiddelen op je darmflora, je immuunsysteem en hoe het allergieën kan verminderen en ontstekingen remt. Je gaat ook zelf aan de slag en naar huis met een pot gezonde zelf ingemaakte groente.

  Binnenkort zullen de data voor 2023 bekend worden

  aanmelden

Gezonde KooKworkshops - Thema

 • Gezond ontbijten en lunchen

  Deze workshop is echt iets voor de broodeters. Hoe zit het nu echt met die broodnodige energie en de link naar allergieën en darmproblemen. In deze workshop krijg je verrassende inzichten over brood (bakken) en lunchtrommels op andere wijze gevuld. Met lekkere, gemakkelijke en gezonde recepten krijg je eenvoudig uitvoerbare ideeën.

  Binnenkort zullen de data voor 2023 bekend worden

  aanmelden

Gezonde KooKworkshops - Thema

Gezonde KooKworkshops - Exclusief

In deze workshop staat er een sjiek menu op het programma. Met groente, fruit, vis en een beetje vlees creëren we een 4-gangenmenu geheel in stijl. Hartstikke Oer en o zo Trendy.

6 uur per workshop, eenmalig
Avond 16.00 – 22.00 uur
€ 87,50 per workshop*

 • 4-gangendiner bereiden
  Binnenkort zullen de data voor 2023 bekend worden

  aanmelden

Gezonde KooKworkshops - Thema