Uit de praktijkkamer van gezonde voeding praktijk

Juni 2019

Een tijdje geleden gaf ik de opdracht om mijn website te verbeteren met de mogelijkheid om te kunnen bloggen. En zowaar plotsklaps is het gerealiseerd.

Ja van ICT-mensen kunnen we nog wat leren, die verkletsen hun tijd niet.

Nee ze gaan het maken en komen in beweging. Nou ja in beweging. Eigenlijk wel een mooie beeldspraak want letterlijk komen ze helemaal niet in beweging. Integendeel ze zitten de hele dag voor een scherm zonder lijfelijke beweging. Oeps niet echt gezond daar kunnen ze van Gezonde Voeding Praktijk nog wat van leren Nou wie weet?

Maar waarom begin ik nu deze blog over de websitebouwer terwijl de de titel van mijn blog is: Uit de praktijkkamer van Gezonde Voeding Praktijk.

Dat zit zo: zomaar een beetje mijmerend visualiseerde ik overeenkomsten en in de overeenkomsten zag ik ook meteen de enorme verschillen.

Verbinding en samenwerking het is overal alleen zien we het niet altijd
De websitebouwer verdiept zich denkbeeldig achter de schermen van de computer en de orthomoleculair therapeut in het lichaam van de mens. Beide bezig om de genieuze verbindingen en samenwerkingen te begrijpen of bijvoorbeeld de systeemverziekers wat in beide beroepen gemakkelijk een virus kan heten te stoppen.


Overeenkomsten en enorme verschillen
De websitebouwer werkt met en aan een machine waarin met de enorme kennis en kunde al het denkbare maakbaar is, althans zo kijk ik ernaar

De orthomoleculair therapeut werkt met de intelligentie van het lichaam die allereerst en vooral luister naar de wetten van de natuur en is al het denkbare niet maakbaar, althans dat denk ik.


Onze oorspronkelijke genen zijn niet gewijzigd, onze leefstijl wel
Enerzijds laten onze oorspronkelijke genen laten zich niet zo gemakkelijk afleiden door alle nieuwe invloeden uit het moderne leven. Anderzijds heeft het lichaam soms geen idee hoe het om moet gaan met die nieuwe invloeden en wij hebben zelf veelal geen idee hoe genieus ons lichaam reageert op al die invloeden zoals:

Zitten versus bewegen
Stress versus mentale balans
Gezonde voeding versus geraffineerd en bewerkte voeding
Eenzaamheid versus sociale contacten
Zingeving versus verveling


Disbalans in de verbindingen en samenwerkingen
De websitebouwer maakt het denkbare maakbaar en de klant is blij …. Mooi geregeld websitebouwer bedankt.

De orthomoleculair therapeut wil dat de klant de verbindingen en samenwerkingen in hoofdlijnen begrijpt en dat de klant het vervolgens met behulp van de uitleg en juiste adviezen zelf oplost.


Ondanks de overeenkomsten in verbinding en samenwerking verschillen in de uitvoering
Immers als je niet begrijpt wat er met de verbindingen en samenwerking aan de hand is kun je de volgende stap niet maken. Begrijpen is onlosmakelijk verbonden aan veranderen. De kleinste veranderingen maken soms het grootste verschil.


Hoe leg ik mijn klanten die ingewikkelde materie dan uit
Ik heb ontdekt dat ik heel veel tekeningetjes maak tijdens mijn consulten. Gewoon een eenvoudig tekeningetje waardoor ik visualiseer en mijn klanten het begrijpen.

Waarschijnlijk doe ik dat omdat ik het zelf ook ooit zo heb leren begrijpen.

Vaak krijg ik de aha reactie … iets van oh zit dat zo, dat heeft nog nooit iemand mij zo uitgelegd … nu begrijp ik het. Dan is ons doel bereikt.


Tekeningetjes uit de praktijk
In mijn bloggen neem ik je mee in de gestelde vragen in mijn praktijk. Antwoorden op die vragen kunnen voor anderen interessant en relevant zijn. Uiteraard zo vaak en veel als mogelijk vergezeld door een tekeningetje uit de praktijk en ik hoop op veel aha momentjes bij de lezers.


Mijn ambitie met dit bloggen is:
Mensen inspireren, activeren en helpen om over hun eigen leefstijl en gezondheid na te denken en er ook daadwerkelijk mee aan de slag te kunnen. Ik verheug mij op het bloggen en trouwe lezers. Met dank aan de websitebouwers die ik mocht observeren en mij inspireerden voor deze inleidende blog.